O nouă provocare: lansăm un club de carte #diez, moderat de scriitoarea Paula Erizanu

carti-diez-3-scaled-920×622-1
Foto:diez.md

La început de an, mulți dintre noi își notează rezoluții despre cum să creștem sau să ne autodezvoltăm. Una dintre cele mai bune metode de a ne îmbogăți viețile și mințile este de a citi mai mult. De aceea, împreună cu scriitoarea Paula Erizanu și Librăria din Centru, lansăm un club de lectură pentru toți iubitorii de cărți sau pentru cei ce sunt gata să încerce ceva nou.

Cum se va desfășura Clubul de Carte #diez

În fiecare lună, într-o sâmbătă după-amiază, vom avea o discuție în baza unei cărți a unui autor sau a unei autoare contemporane la Librăria din Centru (bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 126). Discuția va fi însoțită de o ceașcă de ceai sau de un pahar de vin și de multă dispoziție bună.

Întâlnirile vor dura o oră sau o oră și jumătate, iar fiecare participant(ă) va fi binevenit(ă) să propună spre discuție un fragment care i-a plăcut sau nedumerit, o întrebare sau o idee pe care să vrea s-o discute, astfel încât conversația să fie a tuturor.

Vestea bună este că oricine poate participa, indiferent de vârstă, preocupări sau localitatea din care vine. În fiecare lună va fi anunțat titlul cărții care va fi propusă spre discuții, iar dacă îți va părea interesantă, va trebui să completezi un formular de participare. Acesta va fi atașat la articolul în care vom anunța titlul cărții.

De unde a pornit ideea

Inițiatoarea acestei idei, Paula Erizanu, spune că ideea de a crea un club de lectură vine din dorința de a-și face viața și orașul mai interesante sie însăși, iar discuțiile despre cărți, fără pretenții, cu deschidere și curiozitate genuină, sunt printre favoritele sale.

Sursă: Victoria Viprada

„Mă gândesc că mai sunt tineri care s-ar bucura de astfel de conversații. De asemenea, cred că e nevoie de evenimente prietenoase ca să mai îmblânzim librăriile, pentru că multă lume se pierde când intră într-un spațiu cu atâtea cărți. Dar așa cum e important să ne găsim oamenii potriviți nouă, la fel e și cu cărțile. Sper că astfel ne vom extinde și cercul de comunicare, și lecturile. Că ne vom stimula și totodată liniști mintea.”

Ce fel de cărți vom lectura în cadrul clubului

Cărțile pe care le vom propune spre lectură vor urmări diverse teme pentru ca fiecare participant(ă) să se regăsească în tipul de carte pe care îl preferă. Ne vom strădui să alegem romane contemporane, actuale pentru tineri, însă fiecare va fi binevenit(ă) să propună cărți spre lectură. Unele titluri de cărți ar fi:
# „Internat” de Serhii Jadan;
# „Casa mai multor primăveri” de Alexandru Bordian;
# „Voci la distanță” de Gabriela Adameșteanu;
# „Pe pământ suntem strălucitori o clipă” de Ocean Vuong;
# „Dezrădăcinare” de Sașa Zare.

Sursă: colaj Goodreads/Cartier/Polirom

„Sper să purtăm discuții care să ne îmbogățească pe toți cei care vom participa la ele, să nască prietenii și mai multă curiozitate pentru literatura contemporană”, precizează Paula Erizanu.

Dacă îți dorești să faci parte din Clubul de Lectură, completează formularul de mai jos și rămâi alături de echipa #diez, pentru că în scurt timp vom anunța titlul primei cărți propuse spre discuție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine