Cei mai buni sportivi ai țării aleg Academia de Studii Economice din Moldova

321514099_889813608695246_4013106613033079596_n

Cei mai buni sportivi din țara noastră și antrenorii acestora au fost premiați la Gala Sportului 2022, desfăşurată pe 22 decembrie 2022.

Studenții Academiei de Studii Economice din Moldova au fost nominalizați:
# cea mai bună sportivă a anului – Anastasia Nichita, clasată pe primul loc în ratingul mondial, pentru prima dată în istoria ţării;
# cel mai bun judocan din lume la categoria 66 kg – Deneș Vieru;
# Doina Descalui, participantă la Jocurile Olimpice de Iarnă.

În cadrul evenimentului, Șefa Executivului a menționat că 2022 a fost anul reușitelor pentru sportul din Republica Moldova, iar cei  premiaţi, sunt nu doar sportivi de performanță, ci și repere pentru generația lor, adevărați promotori ai stilului de viață sănătos și activ.

Sportul ocupă un loc aparte pentru ASEM, fapt confirmat prin succesele obţinute. Activitatea sportivă din Academie este organizată de către Departamentul „Educaţie Fizică” şi se desfăşoară în cadrul Complexului Sportiv, care dispune de una dintre cele mai moderne săli polivalente din Chişinău: două săli de gimnastică, alte săli de sport specializate, precum şi două terenuri de sport în aer liber.

În cadrul Academiei sunt active mai multe secţii sportive: volei, handbal, fotbal, tenis de masă, atletism, nataţie, badminton, lupte libere, aerobică, judo, şah, joc de dame.


Acest material a fost scris și redactat de echipa ASEM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #promoASEM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine