(video) Zelenski s-a întâlnit cu Joe Biden la Casa Albă. SUA oferă ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 1,85 miliarde de dolari

zelenskibiden
Foto:Telegram/Volodâmâr Zelenski

Președintele ucrainean, Volodâmâr Zelenski, a efectuat ieri, 21 decembrie, o vizită oficială la Washington. Acesta s-a întâlnit cu președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, cu care a participat la o conferință de presă comună, transmite CNN

Zelenski a fost întâmpinat la Casa Albă de către Joe Biden și prima doamnă, Jill Biden, aceasta fiind prima sa călătorie în străinătate de la începutul războiului din Ucraina.

În timpul unei conferințe de presă comună, Biden a anunțat oficial că SUA oferă un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 1,85 miliarde de dolari. Acesta va include și sistemul de apărare antirachetă Patriot. Anterior, Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a anunțat că 850 de milioane de dolari din această sumă sunt asigurate de Pentagon.

De asemenea, Volodâmâr Zelenski a ținut și un discurs în cadrul Congresului american, în care se va adresa poporului american, exemplificând valorile comune și mulțumindu-le americanilor și politicienilor ambelor partide.

Pe pagina sa de Telegram, Zelenski a declarat că această vizită este extrem de importantă pentru Ucraina.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine