Cu prilejul sărbătorilor de iarnă se lansează o nouă campanie – „De sărbători, Moldova te așteaptă acasă”

Foto:Serviciul Vamal al Republicii Moldova

În data de 18 decembrie 2022, Serviciul Vamal, Biroul Relații cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat, Ministerul Culturii, Poliția de Frontieră, Asociația Națională pentru Turismul Receptor și Intern din Moldova, USAID și PNUD Moldova au inițiat campania cu genericul „De sărbători, Moldova te așteaptă acasă”. Anunțul a fost publicat pe pagina de Facebook a Serviciul Vamal al Republicii Moldova pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

De asemenea, în anunț este indicat faptul că, pe parcursul perioadei următoare, cetățenii care revin acasă vor fi întâmpinați cu câte o carte poștală tematică, care va conține o urare de bun venit. Cărțile poștale vor fi distribuite la punctele de trecere a Frontierei de Stat din Leușeni, Sculeni, Palanca, Costești și Giurgiulești, dar și la Aeroportul Internațional Chișinău.

„Inițiativa își propune să readucă în vizor și oferta turistică a Moldovei, în perioada vacanțelor de iarnă, care include activitățile specifice traiului liniștit de la sate: distracții în aer liber, experiențe culturale caracteristice comunităților rurale, dar și posibilitatea de a cunoaște tradițiile populare prin bucatele pregătite de gospodinele satului, servite alături de vinurile de calitate produse de vinăriile moldovenești”, a menționat Directorul Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală, finanțat de USAID Moldova, Benjamin Toric.

În Moldova, sărbătorile de iarnă abundă în tradiții și obiceiuri autentice, iar an de an, mii de conaționali revin acasă în această perioadă pentru a sărbători Crăciunul și începutul noului an alături de familie și prieteni.

Anterior au mai fost lansate campanii similare.
Spre exemplu, în anul 2021, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) a inițiat campania: „De Crăciun, Moldova te așteaptă acasă”. Aceasta, de asemenea, a avut drept scop promovarea ofertei turistice locale, cu toate că a fost desfășurată mai mult în mediul online.

Reporteră stagiară: Cristina Plataș

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine