Faceți cunoștință cu Mădălina Nicolaescu – basarabeanca desemnată șefă de promoție la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași

colaj (7)
Foto:Sursă foto: Mădălina Nicolaescu/arhivă personală

Mădălina Nicolaescu este absolventa Facultății de Știință și Ingineria Materialelor din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Originară din Strășeni, tânăra se regăsește în lista tinerilor (tinerelor) din Republica Moldova care au devenit șefi (șefe) de promoție la universitățile din România la care și-au făcut studiile. Vă invităm să cunoașteți mai multe despre parcursul academic al Mădălinei.

# „La facultate, am descoperit multe oportunități”

Mădălina Nicolaescu este studentă în anul I de masterat, la programul de studii Ingineria Securității și Sănătății în Muncă din cadrul Facultății de Știință și Ingineria Materialelor la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Tânăra spune că a descoperit la facultate numeroase oportunități de dezvoltare atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. De asemenea, cadrele didactice care activează la FȘIM le consideră ca fiind receptive și mereu alături de studenți (studente), fapt care devine un impuls hotărâtor în evoluția academică a acestora. „La facultate, am descoperit multe oportunități prin intermediul cărora mă pot dezvolta atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Aici am aflat despre proiectele de studii și despre mobilitatea academică Erasmus+, despre liga studențească ASAFSIM, despre tabere de vară, despre patru tipuri de burse de care pot beneficia studenții (studentele), dar și despre proiecte ROSE. Atât cadrele didactice, cât și conducerea facultății sunt persoane profesioniste, deschise și mereu alături de studenții (studentele) lor”, relatează tânăra.

Sursă foto: Mădălina Nicolaescu/arhivă personală

# „Toată munca depusă mi-a fost răsplătită”

„Titlul de șefă de promoție mi-a adus o deosebită onoare și o recunoștință profundă, am realizat că toată munca depusă mi-a fost răsplătită”, afirmă Mădălina. Dânsa spune că primul pas pe care l-a făcut ca să obțină această realizare a fost prezența completă la seminare și laboratoare, care, de fapt, sunt obligatorii, dar și la cursurile facultative. Fiind foarte activă la ore, tânăra le-a arătat cadrelor didactice perseverența cu care este înzestrată, iar participarea la diferite cercuri științifice a ajutat-o să aprofundeze materia studiată. Cel de-al doilea pas a fost faptul că nu a lăsat învățatul pe ultima sută de metri și s-a pregătit din timp pentru examene. Cu toate acestea, Mădălina afirmă că a avut timp și pentru alte activități precum voluntariatul, dar și pentru un schimb de experiență prin intermediul programului Erasmus+ în Covilhã, Portugalia. Astfel, tânăra a ajuns la concluzia că organizarea eficientă a timpului e cea mai importantă acțiune care a ajutat-o să devină șefă de promoție.

Sursă foto: Mădălina Nicolaescu/arhivă personală

# „Viața de studentă îmi pare mai libertină”

Mădălina Nicolaescu consideră că rezultatele de la examenele de bacalaureat au provocat-o să obțină rezultate mai bune la învățătură în timpul anilor de studenție, fiindcă notele obținute la bac au fost mulțumitoare, însă nu pe măsura așteptărilor tinerei. „Rezultatele din cadrul examenului de bacalaureat au fost mulțumitoare, totodată acestea m-au provocat ca în perioada studenției să obțin rezultate mult mai bune și să realizez performanțe mai mari. Viața de studentă mi se pare mai libertină comparativ cu viața de liceană”, susține Mădălina.

Sursă foto: Mădălina Nicolaescu/arhivă personală

# Recomandări pentru tineri (tinere)

„Cel mai bun sfat pe care îl pot oferi tinerilor (tinerelor) este să nu lenevească când li se pare că trec printr-o perioadă mai lejeră în timpul studenției și să nu lase toată materia pe ultima sută de metri ca să o studieze”, comunică Mădălina.

Sursă foto: Mădălina Nicolaescu/arhivă personală

# „M-am implicat într-o ligă de studenți și în mai multe asociații de voluntariat”

Mădălina povestește că în timpul facultății s-a implicat în cadrul diferitelor activități de voluntariat, fapt care a ajutat-o să cunoască oameni interesanți și să dezvolte abilități utile. „M-am implicat într-o ligă de studenți și în mai multe asociații de voluntariat, unde am participat și am coordonat diferite evenimente”, relatează Mădălina. Tânăra consideră că aceste activități nu au devenit un impediment la dezvoltarea sa, ci au ajutat-o să-și depășească limitele și să iasă din zona de confort.

Sursă foto: Mădălina Nicolaescu/arhivă personală
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine