Producătorii autohtoni de energie electrică regenerabilă au intrat în grevă japoneză. Care sunt motivele

energie regenerabilă
Foto:Unsplash/Andreas Gücklhorn

Producătorii autohtoni de energie electrică regenerabilă au intrat în grevă japoneză. Ei doresc să atenționeze asupra situației de faliment cauzată de faptul că trebuie să-și vândă energia către doi distribuitori ce dețin monopolul. Este cerută o întrevedere cu Natalia Gavrilița, statul fiind acuzat pentru că nu vine cu soluții, transmite IPN.

„Suntem impuși de situație să declarăm la nivel național grevă japoneză. Toți producătorii suntem solidari și anunțăm despre o grevă japoneză pentru a fi auziți. Ultima ar fi să deconectăm aceste instalații pentru că ele generează numai pierderi. Autoritățile au creat un mecanism pentru resursele eoliene și fotovoltaice ca o capcană. Deci, declarativ spun că sunt interesați, dar atunci când efectiv începi producția și dai în rețea, este o capcană”, a declarat într-o conferință de presă la IPN avocatul Vitalie Malai.

Zinaida Plămădeală, reprezentanta unei companii producătoare de energie regenerabilă, citată de IPN, precizează că în calitate de președintă a Comisiei pentru Situații Excepționale, Natalia Gavrilița trebuie să ia această problemă în mâinile sale și să o rezolve.

Una din soluțiile propuse de producători este vinderea energiei regenerabile către instituția de stat „Energocom”.

Greva japoneză este o grevă simbolică, fără încetarea lucrului, ce are drept semn distinctiv o banderolă de culoarea albă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine