Natalia Gherman este noua directoare executivă a Direcției Executive a Comitetului ONU pentru lupta împotriva terorismului (CTED)

natalia_gherman_evz_ro
Foto:PC: democracy.md

Natalia Gherman, fosta ministră de externe a Republicii Moldova a fost numită în funcția de directoare executivă a Direcției Executive Antiterorism (CTED), în baza acordului Consiliului de Securitate. Weixiong Chen va continua să servească în calitate de director executiv interimar al CTED până când Natalia Gherman își va prelua această funcție.

Natalia Gherman are în spate 30 de ani de experiență profesională. Diplomată de carieră, a ocupat diverse funcții guvernamentale de nivel înalt, inclusiv ca ministră la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (2013-2016), în timp ce a fost viceprim-ministră și prim-ministră interimară în 2015. A a stabilit prezența diplomatică a Republicii Moldova în regiunea nordică, fiind prima ambasadoare rezidentă a Republicii Moldova în Suedia, Norvegia și Finlanda.

„Natalia Gherman este expertă în afaceri de securitate regională și globală, promovând pacea prin justiție, dezvoltarea durabilă și statul de drept, implementând în același timp activități programatice pentru prevenirea și contracararea amenințărilor terorismului și extremismului internațional, crimei organizate și degradarea mediului”, se arată într-un comunicat de presă emis de ONU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine