(foto) 30 de capodopere semnate de clasicii artei românești. Nu rata expoziția „ArtSafari – Maeștrii artei românești”

IMG_1156
Foto:Muzeul Național de Artă al Moldovei

La Chișinău a fost lansată expoziția „ArtSafari – Maeștrii artei românești”. Sunt prezentate publicului cele mai renumite 30 de capodopere semnate de clasicii artei românești, care sunt păstrate în colecții private. Poți vizita și admira expoziția găzduită de Muzeul Național de Artă al Moldovei până pe 22 Ianuarie 2023.

Potrivit organizatorilor, printre pictorii români celebri prezenți în expoziție se numără: Theodor Aman (1831-1891) – întemeietorul primelor școli românești de arte frumoase de la Iași și București cu lucrările: „Seară de bal mascat”, „Interior oriental” și „Buffles de la Roumanie”; Nicolae Grigorescu (1838-1907) – considerat fondatorul picturii românești moderne și un simbol național, este prezent, în cadrul expoziției, cu lucrările „Care cu boi venind de la câmp” și „Natură statică cu mere roșii”.

„Ne bucurăm să putem găzdui această expoziție cu lucrări de colecție rar accesibile publicului larg. Avem în fața noastră o selecție de opere ale maeștrilor artei românești care ilustrează diversitatea de viziune, tematică și stilistică specifică unei perioade efervescente, în care arta românească a fost perfect sincronizată cu principalele curente cultural-artistice europene”, a subliniat Tudor Zbârnea, directorul Muzeului Național de Artă al Moldovei. 

Sursă imagine: Facebook/Muzeul Național de Artă al Moldovei
Sursă imagine: Facebook/Muzeul Național de Artă al Moldovei
Sursă imagine: Facebook/Muzeul Național de Artă al Moldovei
Sursă imagine: Facebook/Muzeul Național de Artă al Moldovei
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine