Ce facem dacă se deconectează lumina. MAI a venit cu recomandări pentru pietoni, șoferi, călători și pentru cei aflați în încăpere

lumnari electricitate lumina
Foto:ua.depositphotos.com

Rusia bombardează infrastructura energetică din Ucraina, iar aceast lucru afectează și Republica Moldova. Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a venit cu câteva recomandări în caz de noi deconectări ale energiei electrice în țară.

MAI a venit cu câteva recomandări pentru pietoni, precum: să poarte îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante, să conecteze o sursă de lumină când traversează drumul sau să traverseze strada în grupuri.

Telegram/Prima Sursă

Totodată, au fost publicate recomandări și pentru participanții în trafic de la volanul autovehiculelor.

Telegram/Prima Sursă

Persoanelor care se află în încăperi li se recomandă să se deplaseze pe scări, să lase deschise barierele de acces în curțile clădirilor, să scoată din priză dispozitivele electronice și altele.

Telegram/Prima Sursă

De asemenea, în ultima imagine puteți vedea recomandările pentru persoanele care planifică o călătorie în afara țării sau planifică să revină acasă.

Telegram/Prima Sursă

Amintim că, la data de 15 noiembrie, la ora 16.37 mai multe localități din țară au rămas fără energie electrică. Acest lucru s-a întâmplat după un atac asupra Ucrainei, care a lăsat mai multe localități din țara vecină, inclusiv Kievul, fără de energie electrică.

Pe 23 noiembrie, au avut loc întreruperi masive de energie electrică în toată Moldova, după ce pe întreg teritoriul Ucrainei a fost anunțată alertă de atac aerian, în urma bombardamentelor Rusiei.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGUS) a anunțat că a efectuat 12 intervenții de deblocarea a oamenilor din ascensoare, printre care se aflau și doi copii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine