Top 20 de universități din întreaga lume, unde poți face studii de calitate

Universitatea Cambridge
Foto:llee wu, CC BY-ND 2.0.

În fiecare an, tot mai mulți studenți internaționali aleg să-și facă studiile peste hotarele țării lor. Astfel, criteriile esențiale, pe care aceștia le iau în considerare în timpul selectării instituției unde vor studia, sunt: siguranța, accesibilitatea și prestigiul. Students Global a realizat o listă cu topul universităților din întreaga lume, care corespund acestor trei principii fundamentale.

#1. Universitatea din München (Ludwig-Maximilians-Universität München)

Sursă foto: Seeott, CC BY-SA 4.0.

Universitatea din inima orașului München este una dintre cele mai importante universități din Europa. Oferă programe de studii provocatoare și un mediu ideal pentru cercetările de nivel superior.

#2. ETH Zürich (Institutul Federal Elvețian de Tehnologie)

Sursă foto: t-mizo CC BY 2.0.

Fondată în 1854, de Guvernul Federal Elvețian, ETH Zürich este o universitate publică de cercetare din orașul Zürich, Elveția. În prezent, peste 24 000 de studenți internaționali studiază la ETH Zürich. Universitatea oferă cursuri în mai multe limbi, inclusiv engleză.

#3. Universitatea Tehnică din München (TUM)

Sursă foto: Technical University of Munich/LinkedIn

Universitatea Tehnică din München este una dintre cele mai renumite universități din Europa și din lume. Instituția este situată în orașul München și este singura universitate tehnică din landul Bavaria. La Universitatea Tehnică din München oferta educațională cuprinde 142 de specialități.

#4. Universitatea Sorbona

Sursă foto: micefa.org

Universitatea Sorbona din Paris, Franța, este una dintre cele mai prestigioase universități din Europa și din lume. Universitatea are peste 50 000 de studenți și 360 000 de absolvenți. În fiecare an, aceasta atrage studenți internaționali din întreaga lume. Nenumăratele amfiteatre, săli de curs, laboratoare și curți impun și în ziua de astăzi respectul tuturor celor care sunt destul de norocoși să le vadă cu ochii lor.

#5. Universitatea Harvard

Sursă foto: roger4336, CC BY-SA 2.0.

Este o universitate privată, aflată în orașul Cambridge, statul Massachusetts, Statele Unite. Universitatea are peste 35 000 de studenți și peste 400 000 de absolvenți în întreaga lume. Harvard este una dintre cele mai prestigioase, mai selective și mai bogate universități din lume.

#6. Universitatea Stanford

Sursă foto: jitze, CC BY 2.0.

Universitatea Stanford este o universitate privată de cercetare din Stanford, California. Fondată în 1891, aceasta are acum peste 16 000 de studenți și este una dintre cele mai importante instituții de cercetare și predare din lume.

#7. Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT)

Sursă foto: John Phelan, CC BY 3.0.

Înființat în 1861, Institutul de Tehnologie din Massachusetts este o universitate privată de cercetare cu acordare de terenuri din Cambridge, Massachusetts. Este considerată una dintre cele mai bune universități din lume, ocupând locul șase conform „Times Higher Education”.

#8. Universitatea Paris-Saclay

Sursă foto: ens-paris-saclay.fr

Paris-Saclay este o universitate publică de cercetare cu sediul în Paris, Franța. Universitatea este celebră pentru contribuțiile sale în matematică, fizică, agricultură și medicină. Fiecare student al universității este capabil să-și organizeze în mod flexibil cursurile, fiind un jucător cheie în propria educație în favoarea obiectivelor de viață.

#9. Universitatea Oxford

Sursă foto: KJGarbutt, CC BY 2.0.

Este o universitate de cercetare colegială din Oxford, Anglia. Există dovezi ale predării încă din anul 1096, ceea ce o face cea mai veche universitate din lumea vorbitoare de limbă engleză. Mai mult, Universitatea Oxford face parte din grupul de elită Russell, constituit din cele mai bune universități din Marea Britanie.

#10. Universitatea Cambridge

Sursă foto: llee wu CC BY-ND 2.0.

Universitatea din Cambridge este o universitate de cercetare colegială din Cambridge, Regatul Unit. Fondată în 1209, Cambridge este una dintre cele mai vechi universități din lume. Aceasta, la fel ca și Oxford, face parte din grupul de elită Russell.

#11. Universitatea Berkeley

Sursă foto: Gku, CC BY-SA 3.0.

Înființată în 1868, Universitatea din Berkeley, California, este o universitate publică de cercetare. Cele 14 colegii și școli ale sale oferă peste 350 de programe de studii.

#12. Institutul de Tehnologie din California

Sursă foto: Canon.vs.nikon, CC BY-SA 3.0.

Institutul de Tehnologie din California este o universitate privată de cercetare din Pasadena, California. Caltech are șase divizii academice, cu accente puternice în domeniul științei și ingineriei.

#13. Universitatea Chicago

Sursă foto: David Hilowitz, CC BY 2.0.

Universitatea din Chicago este o universitate privată de cercetare din Chicago, Illinois. Sistemul de biblioteci al Universității din Chicago cuprinde șase biblioteci care conțin în total 11 milioane de volume. Biblioteca sa principală este Biblioteca Regenstein, care conține una dintre cele mai mari colecții de volume tipărite din Statele Unite.

#14. Școala Politehnică Federală din Lausanne

Sursă foto: Mediacom EPFL, CC BY-SA 4.0.

Lausanne este considerat un oraș internațional, cultural, dinamic, high-tech. Aceasta este reședința oficială a multor organizații internaționale: ONU, OMC, CERN etc. Toate acestea au determinat faptul că Școala Politehnică din Lausanne a devenit una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ federal din Europa de Vest.

#15. Universitatea din Tokyo

Sursă foto:

Cea mai bine clasată universitate din Asia este Universitatea din Tokyo. Înființată în 1877, Universitatea din Tokyo este o universitate publică de cercetare situată în Bunkyō, Tokyo, Japonia. Include 10 facultăți și cinci campusuri: Hongō, Komaba, Kashiwa, Shirokane și Nakano.

#16. Universitatea din Londra

Sursă foto: stevecadman, CC BY-SA 2.0.

Este una dintre cele mai vechi universități din Marea Britanie și printre cele mai mari universități din lume. Ea cuprinde, în prezent, 19 colegii independente și 12 institute. A fost prima universitate din Regatul Unit care a acceptat ca studenți persoane de altă religie decât cea anglicană, precum și femei.

#17. Universitatea Princeton

Sursă foto: Yakinodi, CC BY 2.0.

Este o universitate de cercetare a Ivy League din Princeton, New Jersey, fiind cunoscută ca una dintre cele mai mari și mai importante universități americane.

#18. Universitatea Yale

Sursă foto: John Phelan, CC BY-SA 3.0.

Fondată în 1701, Universitatea Yale este cea de-a treia instituție de învățământ superior din Statele Unite ca vechime. Bunurile și proprietățile universității sunt evaluate la 25,4 miliarde de dolari americani (date din iunie 2016), fiind cea de-a doua din Statele Unite ca mărime financiară.

#19. Universitatea din Pennsylvania

Sursă foto: sporst, CC BY 2.0.

Universitatea din Pennsylvania este o universitate privată de cercetare, afiliată la Ivy League, din Philadelphia, Pennsylvania. Are în prezent 12 facultăți și patru școli de tipul învățământului preuniversitar, precum și 12 școli universitare și profesionale.

#20. Universitatea Columbia

Sursă foto: BrOnXbOmBr21 at English Wikipedia, CC BY 2.5.

Universitatea Columbia este o universitate privată de cercetare a Ivy League, din New York. Este una dintre cele mai vechi universități din SUA. Columbia este membru fondator al Asociației Universităților Americane și a fost prima școală din Statele Unite care a acordat diploma de doctor.

„Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea.” Nelson Mandela

Reporteră stagiară: Cristina Plataș

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine