Din 1 decembrie, SA Energocom va procura din nou energie electrică de la compania românească Hidroelectrica

energie electrica
Foto:Nikola Johnny Mirkovic

Compania SA Energocom a anunțat că, începând cu data de 1 decembrie, urmează să procure din nou energie electrică de la compania românească Hidroelectrica.

Din 1 decembrie, SA Energocom va procura din nou energie electrică de la compania românească Hidroelectrica – 100 MWh bandă (24 de ore din 24) în perioada 1-11 decembrie și 20 MWh bandă din 12 decembrie până pe 31 decembrie. Prețul de achiziție, conform acestui contract, este de 450 RON/ MWh, au transmis cei de la Energocom într-o postare publicată pe pagina acestora de facebook.

Începând cu 1 decembrie, volumul de electricitate furnizat din România în baza contractelor bilaterale va crește la 5100 MWh în zilele de lucru și 5800 MWh în weekend din necesarul zilnic de aproximativ 10000 MWh.

Pentru miercuri, 30 noiembrie, SA Energocom pe lângă contractele bilaterale a achiziționat energie electrică în valoare de 8800 MWh de pe bursa OPCOM, respectiv, nu există deficit.

Amintim că viceprim-ministrul Andrei Spînu a anunțat că azi și mâine, 29-30 noiembrie, energia electrică ar putea fi deconectată pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, Î.S. Moldelectrica a informat opinia publică despre faptul că a fost înștiințată de S.A. Energocom că pentru ziua de 29 noiembrie curent nu a fost contractată întreaga cantitate prognozată a consumului de energie electrică, fiind astfel anticipat un deficit de circa 74 %.

Reporteră stagiară: Nicoleta Botnaru

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine