Compania Horus, despre avaria de la Termoelectrica: „Nu are nicio legătură cu lucrările pe care le-am efectuat”

termoelectrica
Foto:Facebook/Termoelectrica

Compania Horus, care în această toamnă a reparat blocul energetic nr. 3 de la Termoelectrica, iar după aceasta cel din urmă a fost defectat, anunță că actualul incident „nu are nicio legătură cu lucrările efectuate de compania noastră”.

„Blocurile de la Termoelectrica sunt vechi, cu echipamente învechite și termen de exploatare depășit. Funcționalitatea acestor echipamente se datorează specialiștilor de la Termoelectrica, iar astfel de avarii se produc des, inclusiv anul trecut. Actualul incident nu are nicio legătură cu lucrările efectuate de compania noastră”, spune Mihai Pasecinic, director Tehnic „Horus Energy”.

Mihai Godea, director pentru dezvoltare al grupului de companii „Horus” a spus că lucrările prevăzute de Caietul de Sarcini de reparație a blocului 3, Sursa 1 a „Termoelectrica” au fost efectuate exclusiv de grupul de companii „Horus”, fără parteneriate externe.

„Ambele rapoarte stabilesc că fisura a apărut la o țeavă, care nu a figurat în lucrările de reparație prevăzute de Caietul de Sarcini. Rapoartele de până acum au constatat lipsa vreunei legături cu lucrările efectuate de Horus. Termoelectrica s-a adresat deja companiei noastre pentru a ajuta cu lucrări de reparație după situația creată, însă acest volum de activități nu sunt contractate”, spune Alesea Gotînjanu, șefa departamentului juridic al grupului de companii „Horus”.

Pe 28 noiembrie, Termoelectrica a precizat că incidentul la blocul energetic nr. 3 din cadrul Centralei Electrice cu Termoficare nr.2, Sursa I, a fost provocat de o defecțiune la sistemul de răcire.

Amintim că, pe 10 noiembrie, a avut loc o avarie a blocului energetic nr. 3 de la Termoelectrica, după ce a fost reparat în această toamnă de către compania Horus, care conform fostul deputat Alexandru Slusari este „afiliată intereselor lui Vladimir Plahotniuc și oligarhului rus Mordașov”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine