Termoelectrica, despre cauza incidentului de la blocul energetic nr. 3: „A fost o defecțiune la sistemul de răcire”

termoelectrica
Foto:Facebook/Termoelectrica

Termoelectrica anunță care este cauza incidentului de la blocul energetic nr. 3, care a avut loc pe 10 noiembrie. Termoelectrica precizează că incidentul la blocul energetic nr. 3 din cadrul Centralei Electrice cu Termoficare nr.2, Sursa I, a fost provocat de o defecțiune la sistemul de răcire.

Cauza deconectării avariate a blocului energetic a fost stabilită de către comisia tehnică pentru cercetarea incidentului din cadrul Termoelectrica S.A. Totodată, incidentul este cercetat și în cadrul unei comisii de anchetă, cu antrenarea unor părți terțe externe. Locul apariției fisurii ulterior va putea fi constatat de către comisia de anchetă respectivă.

„Raportul comisiei va fi executat în conformitate cu prevederile instrucțiunii cu privire la examinarea și evidența deranjamentelor tehnologice în funcționarea centralelor, rețelelor electrice și termice, prin întocmirea actului corespunzător. La moment, pentru punerea în funcțiune cât mai curând posibil a blocului energetic sunt efectuate lucrări de reparație”, se arată în comunicatul Termoelectrica.

Informația despre lucrările privind reparația capitală a turbinei nr.3, controlul metalului și prelungirea resursei de exploatare a turbinei, reparație capitală a generatorului poate văzută AICI.

Termoelectrica precizează că este deschisă să ofere tot suportul necesar și acces la informații organelor de drept și comisiei de anchetă pentru desfășurarea acțiunilor de documentare și investigare.

Amintim că, pe 10 noiembrie, a avut loc o avarie a blocului energetic nr. 3 de la Termoelectrica, după ce a fost reparat în această toamnă de către compania Horus, care conform fostul deputat Alexandru Slusari este „afiliată intereselor lui Vladimir Plahotniuc și oligarhului rus Mordașov”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine