(foto) Al doilea sector al drumului Chișinău-Orhei-Bălți, cu o lungime de 18 km, a fost dat în exploatare

DCIM104MEDIADJI_0197.JPG
Foto:ASD

Lotul II al drumului R6 Chișinău-Orhei-Bălți a fost reabilitat și dat în exploatare. Lungimea sectorului de drum este de 18 kilometri cu valoarea contractuală de circa 17 milioane de euro, bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Serviciul de presă al Administrației de Stat a Drumurilor a declarat pentru #diez că porțiunea de drum este funcțională, iar vineri, 2 decembrie, va avea loc inaugurarea oficială a acestui sector de drum.

A fost reabilitat sistemul rutier a tronsonului de la km 76+700 – km 94+700 și podul de la km 72+944. De asemenea, a avut loc construcția a peste 9 000 de metri pătrați de trotuar, reabilitarea/reconstrucția a șase poduri, 26 de podețe și a sistemului de evacuare a apelor pluviale, construcția stațiilor de autobuse.

Sursă foto: ASD

Pentru creșterea nivelului de siguranță a participanților la trafic, au fost instalate indicatoare rutiere și aplicat peste 8 000 de metri pătrați de marcaj rutier de tip termoplast, toate acestea fiind executate cu respectarea rigorilor europene.

Sursă foto: ASD

„Pe lângă beneficiile pe care le va aduce locuitorilor din satele Ratuș, Bănești și Prepelița, acest sector de drum va avea un impact major în creșterea siguranței rutiere și descongestionarea traficului în zona respectivă”, se arată în comunicatul Administrației de Stat a Drumurilor.

Sursă foto: ASD

Lucrările au fost executate de către antreprenorul ONUR Taahhut Tasimacilik Inșaat (Turcia).

Primul sector al drumului R6 Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare pe 22 septembrie 2022.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine