Deputatele parlamentului se alătură campaniei de combatere a violenței obstetrice

katherine-hanlon-bHhEJAXyFOg-unsplash (1)
Foto:Katherine Hanlon

În contextul campaniei „16 Zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen”, care are loc anual în perioada 25 noiembrie-10 decembrie, deputatele din Parlamentul Republicii Moldova se
alătură campaniei lansate de ONU.

Genericul campaniei din acest an este „Uniți prin activism pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor”. În cadrul campaniei, Organizația Națiunilor Unite în Moldova, alături de Parlamentul, Guvernul Republicii Moldova, administrațiile publice locale, organizațiile societății civile și comunitățile internaționale, cu mottoul campaniei globale „Colorează lumea în oranj: Elimină violența împotriva femeilor acum!” și cu sloganul local „Uniți împotriva violenței”, planifică să organizeze un șir de activități online și offline, precum și campanii în mass-media, pe rețelele sociale, în vederea combaterii stereotipurilor de gen, încurajării femeilor care suferă din cauza violenței.

Femeile din Platforma Femeilor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova, au venit cu un mesaj de solidaritate față de fetele și femeile victime ale violenței, în special ale violenței obstetrice, transmite UN Women Moldova. „Dragi femei și fete, vă încurajăm să nu tolerați nicio formă de violență, să denunțați și să cereți ajutor, iar noi vom lupta pentru ca drepturile voastre să fie respectate. Este inacceptabil ca în anul 2022, femeile să moară atunci când dau viață”, a declarat deputata partidului Acțiune și Solidaritate Doina Gherman. Clădirea parlamentului a fost decorată în culoarea oranj care simbolizează un viitor luminos, fără violență, pentru fiecare fată și femeie.

Conform ONU Moldova, campania a fost lansată vineri, 25 noiembrie la Parlamentul Republicii Moldova. Participanții/participantele au convocat un dialog dintre învingătoarele violenței și reprezentanți/reprezentante ai/ale parlamentului, guvernului, organizațiilor internaționale, misiunilor diplomatice și organizațiilor societății civile.

Reporteră stagiară: Nicoleta Botnaru

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine