De la începutul războiului, 101 femeii soldați din Ucraina au murit. Cele mai importante evenimente din a 278-a zi de război

ucraina
Foto:unian.net

Astăzi este a 278-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, 101 femei soldat ucrainene au murit în război. Potrivit ministrului ucrainean al apărării, alte 50 de femei-apărătoare sunt considerate dispărute, iar 100 au fost rănite. De asemenea, în timpul războiului, 350 de femei au primit premii de stat, iar două militare au primit titlul de „Erou al Ucrainei” postum. 

🟣 În Herson a fost restabilită 24 % din alimentarea cu energie electrică pentru consumatorii casnici. În plus, mai multe instituții medicale ale orașului au fost dotate cu lumină.

🟣 Astăzi, Consiliul European a decis în unanimitate să includă încălcarea sancțiunilor pe lista de infracțiuni. Astfel, UE a răspuns decisiv la războiul provocat de Rusia împotriva Ucrainei, transmite serviciul de presă al Consiliului European.

🟣 În ultimele 24 de ore, armata rusă a bombardat de 30 de ori teritoriul regiunii Herson, ucigând o persoană. Informația a fost confirmată de șeful Administrației militare regionale Herson, Iaroslav Ianușevâci.

🟣 Ucraina ar putea rămâne total în întuneric doar în câteva săptămâni dacă infrastructura critică a orașelor nu va fi protejată, aceasta nu va mai funcționa. Conform unor experți, pentru a face acest lucru, trebuie să fie creată o apărare antiaeriană puternică. Acest lucru a fost declarat de un strateg militar al Ministerului Apărării austriac, colonelul Markus Reisner, într-un interviu acordat publicației ZDF.

„Dacă aici nu se creează o apărare aeriană puternică, în câteva săptămâni, va fi întuneric total în Ucraina, pentru că nici măcar o infrastructură critică nu va mai funcționa”, a menționat acesta.

🟣 Soțiile și mamele soldaților ruși mobilizați din regiunea Sahalin, Rusia, vor fi transferate treptat în Donbas. Acolo ele vor oferi „asistență direcționată și eficientă” soldaților în războiul împotriva Ucrainei.

După cum scrie ediția rusă sakh.online, decizia respectivă a fost luată în data de 27 noiembrie în cadrul unei întâlniri a rudelor celor mobilizați cu autoritățile regionale.

🟣 Autoritățile ruse au salutat oferta Vaticanului de a oferi o platformă pentru negocierile cu Ucraina, dar au remarcat că aceasta este inutilă. În special, Kremlinul a acuzat Kievul că face negocieri imposibile, transmite Reuters.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine