Ceban: „Decorațiunile din tot orașul ne costă aproximativ cât consumul unui bloc de locuit cu 25 de apartamente”

Targul de Crăciun
Foto:chișinău.md.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a informat cetățenii că consumul din acest an pentru toate decorațiunile din oraș va valora aproximativ cât consumul de energie electrică pentru un bloc de locuit cu 25 de apartament.

„Sărbătorile de iarnă ne bat la ușă și în acest an Primăria Chișinău va amenaja tradițional «Târgul de Crăciun» în centrul capitalei, dar și în alte sectoare. Am făcut calcule și consumul de energie electrică pentru toate decorațiunile din tot orașul ne costă aproximativ cât este și consumul unui bloc de locuit cu 25 de apartamente”, menționează primarul.

De asemenea, potrivit municipalității, la organizarea sărbătorilor de iarnă sunt implicați și parteneri care vor dona generatoare electrice, care ulterior vor fi oferite instituțiilor educaționale din capitală.

„Toate decorațiunile procurate în ultimii trei ani sunt la balanța Primăriei Chișinău, la Direcții, Întreprinderi și Preturi. Scopul nostru a fost ca Primăria să nu închirieze în fiecare an decorațiunile pentru sărbători, cum se făcea anterior, dar să le înnoim an de an find procurate pentru Chișinău”, mai specifică Ion Ceban.

Conform informațiilor, scuarul Catedralei este în plină reparație, iar „Orășelul de Crăciun” a decis să fie amplasat chiar în Piața Marii Adunări Naționale. De asemenea, bradul urmează să fie amenajat în zilele următoare.


Amintim că, în Chișinău, va fi amenajat târgul de crăciun „Sătucul de Iarnă”. Unde este amplasat și când își începe activitatea aflați aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine