Începând cu 1 decembrie, Gazprom va livra cu 56,5 % mai puțin gaz în Moldova din volumul total agreat

gaz
Foto:Kwon Junho

Gazprom va livra gaze naturale către Republica Moldova pentru luna decembrie, dar cu 56,5 % mai puțin din volumul total agreat. Despre aceasta a anunțat Constantin Borosan, secretarul de stat responsabil de energetică de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Potrivit acestuia, începând cu 1 decembrie 2022, livrările de gaze naturale de la SAP „Gazprom” către Republica Moldova vor fi reduse cu 56,5 % în luna decembrie 2022 reieșind din volumul de gaze naturale coordonat de SA „Moldovagaz” și SAP „Gazprom” pentru luna decembrie conform contractului de furnizare a gazelor naturale (189 milioane m³ – malul drept și 217 milioane m³ – malul stâng).

Contactat de TV8 și directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, a precizat că în luna decembrie Gazprom va livra Republicii Moldova un volum de 5,7 milioane de metri cubi de gaz pe zi ca și luna precedentă.

Amintim că, în luna noiembrie, Gazprom a confirmat volumul livrărilor de gaze naturale către Republica Moldova în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi.

Costul pentru 1 000 de metri cubi de gaz pentru Moldova în luna noiembrie a fost de aproximativ 821 de dolari.

În luna octombrie, Moldova a primit gaz în volum de 8,06 milioane de metri cubi pe zi, la un preț de 1 031 de dolari pentru 1 000 de metri cubi.

De asemenea, începând cu 1 octombrie, moldovenii plătesc peste 29,27 lei pentru un metru cub de gaz, cu TVA inclus, după ce ANRE a aprobat solicitarea Moldovagaz cu referire la majorarea prețurilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine