Spînu, despre deconectările de energie electrică din Moldova: „Liniile nu sunt avariate, s-au deconectat automat”

energie electrica
Foto:Nikola Johnny Mirkovic

Viceprim-ministru Andrei Spînu a venit cu o reacție referitor la deconectările masive de energie din țară. Potrivit oficialului, acest lucru s-a întâmplat în urma bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

„Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență). Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara.

Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.

Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a declarat Spînu.

Amintim că astăzi la ora 16.37 mai multe localități din țară au rămas fără energie electrică.

Este de remarcat faptul că Moldova primește energie electrică din România prin linia de transport electrică Isaccea-Vulcănești-Chișinău, care trece prin centrala electrică Cuciurgan. Astfel, traseul energiei electrice din România spre Moldova este următorul: traversează Isaccea (România), apoi ajunge în Vulcănești (Moldova), după care trece prin sudul Ucrainei până ajunge la Cuciurgan (regiunea transnistreană), abia de acolo există infrastructura necesară pentru a transporta electricitatea în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine