(doc) De luni, toți consumatorii din Chișinău vor fi conectați la energia termică

căldura
Foto:agora.md

Luni, 7 noiembrie, toți consumatorii din municipiul Chișinău vor fi conectați la energia termică. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi, 4 noiembrie, de viceprimara Irina Gutnic.  

Potrivit dispoziției, preturile de sector, Direcția generală locativ-comunală și amenajare, gestionarii fondului locativ cu orice formă de proprietate, agenții economici și alți consumatori de energie termică sunt responsabili de pregătirea obiectivele aflate în gestiune pentru primirea agentului termic.

De asemenea, S.A. „Termoelectrica” și S.A. „Apă – Canal Chișinău” vor asigura conectarea obiectivelor fondului locativ municipal la sistemul centralizat de termoficare, conform contractelor încheiate. 

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că în acest an 26 000 de familii vor primi compensații din partea primării. Mai exact, vor fi compensate 40 % din suma din facturi.

Amintim că, începând cu 1 octombrie, consumatorii achită tarife noi pentru energia termică și apă caldă. Tarifele le puteți vedea aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine