În Moldova va fi constituită Agenția Feroviară. Când va apărea și cu ce se va ocupa instituția

tren
Foto:Facebook: Calea Ferată din Moldova

În cadrul ședinței guvernului de astăzi, 2 noiembrie, cabinetul miniștrilor a votat constituirea Agenției Feroviare, autoritate administrativă în subordinea
Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Agenția Feroviară este autoritate administrativă subordonată Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, are statut de persoană juridică de drept public cu formă de organizare juridică de agenție, cu sediul în municipiul Chișinău.

Agenția are misiunea de a asigura implementarea politicilor statului în domeniul transportului feroviar și supravegherea respectării de către persoanele fizice și juridice a cadrului normativ privind siguranța traficului feroviar și calitatea serviciilor de transport feroviar.

Agenția exercită următoarele funcții:
# realizarea politicii de stat în domeniul transportului feroviar;
# asigurarea unui nivel optim de siguranță a transportului feroviar;
# protecția consumatorilor în domeniul transportului feroviar;
# asigurarea aplicării cadrului normativ prin activitățile de certificare, de supraveghere continuă și de control în domeniul transportului feroviar;
# asigurarea executării obligațiilor și a realizării drepturilor Republicii Moldova ce rezultă din prevederile tratatelor internaționale din domeniul ktransportului feroviar.

Agenția Feroviară va avea 27 de funcționari publici și o unitate de personal auxiliar, cu un fond anual de retribuire a muncii conform cadrului normativ.

Mai multe despre aceasta poți vedea în documentul anexat mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine