În regiunea transnistreană, apa caldă va fi disponibilă doar la anumite ore. Ce măsuri au fost anunțate pentru a economisi gazele naturale

Tiraspol
Foto:Serghei Starus/Shutterstock.com

După ce S.A. „Moldovagaz” a redus cu circa 40 % volumul de gaze naturale livrate în regiunea transnistreană pentru luna noiembrie, așa-zisele autorități de la Tiraspol au anunțat un șir de măsuri care vor fi aprobate pentru a economisi gazele naturale, precizează presa locală.

Așa-numitul ministru al Dezvoltării Economice, Serghei Obolonik, a declarat că în regiunea transnistreană vor fi aprobate mai multe măsuri pentru a economisi gazele naturale.

# Apa caldă în apartamente va fi disponibilă între orele 6.30 și 8.30, de luni până vineri, și de la 8.00 la 10.00, în weekend.
# Troleibuzele vor circula doar în orele de vârf.
# Încălzirea în apartamente, spitale, grădinițe nu va fi oprită.
# Întreprinderile industriale, ca Tirotex sau fabrica de cărămidă, vor fi oprite.
# Vacanța pentru elevi va fi prelungită cu o săptămână.
# Tarifele pentru populație vor rămâne aceleași.
# Afacerile din domeniul securității alimentare vor continua să funcționeze.
# Se planifică introducerea unei zile de lucru mai scurte în instituțiile statului.


Menționăm că, începând cu 1 noiembrie, centrala de la Cuciurgan nu ne livrează energie electrică. Acum Moldova cumpără energie electrică doar din România și Ucraina.

În luna noiembrie Gazprom a confirmat doar 5,7 mln m3 de gaz pe zi pentru țara noastră, ceea ce reprezintă 51 % din volumele agreate conform contractului. Acest volum va fi repartizat după cum urmează: 3,4 mln m3 pe zi pentru malul drept și 2,3 mln pe zi pentru malul stâng. Regiunea transnistreană va primi cu peste 40 % mai puțin decât în luna octombrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine