Un oraș din Germania a oprit sistemul de termoficare și a trecut la dușurile reci din cauza crizei gazelor

hanovre
Foto:unde-si-cand.net

Orașul german Hanovra a oprit sistemul de termoficare și a trecut la dușuri reci în toate clădirile publice din cauza crizei gazelor din Rusia.

Hanovra este primul mare oraș din Germania care a oprit apa caldă după ce Rusia a redus semnificativ aprovizionarea cu gaz a Germaniei, informează BBC.

Germanii au fost preîntâmpinați anterior să se aștepte la măsuri de reducere a gazelor și la taxe suplimentare la facturile la energie, iar UE a convenit să reducă cererea de gaz rusesc în această iarnă cu 15 %.

Primarul Belit Onay a spus că obiectivul este reducerea consumului de energie al orașului cu 15 %, ca reacție la „lipsa iminentă de gaz”, care a reprezentat o provocare semnificativă pentru marile orașe.

În tentativa de a economisi energie, orașul Hanovra din nordul Germaniei a decis că apa caldă nu va mai fi disponibilă în clădirile publice, în dușurile de la piscine și în sălile de sport.

Totodată, clădirile publice nu vor avea nicio încălzire din aprilie până la sfârșitul lunii septembrie din fiecare an, iar pentru restul anului, temperaturile maxime permise în încăperi vor fi de 20 °C, cu unele scutiri.

De asemenea, orașul interzice aparatele portabile de aer condiționat, încălzitoarele și caloriferele.

Familiile germane ar putea plăti cu 500 de euro mai mult pe an pentru factura la gaz

Politica adoptată de Hanovra este în concordanță cu anunțurile făcute de autoritățile de la Berlin săptămâna trecută, deoarece Germania tinde să-și suplinească rezervele de gaz înainte de iarnă.

Ministrul economiei germane a confirmat că o suprataxă de gaz planificată pentru clienți ar putea fi mult mai mare decât se aștepta anterior pentru ca companiile energetice să nu dea faliment în lunile următoare.

Unele estimări arată că familiile germane ar putea plăti cu 500 de euro mai mult pe an pentru facturile de gaz.

În prezent, livrările de gaze rusești reprezintă aproximativ 15 % dintre necesitățile națiunii, comparativ cu cele circa 50 % dinainte de războiul din Ucraina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine