Îți place să scrii piese de teatru sau să realizezi filmulețe? Participă la două concursuri pe subiectul prevenirii corupției

teatru
Foto:depositphotos.com

Centrul de Teatru din Moldova, Teatrul Național „Mihai Eminescu” și Centrul Național Anticorupție, au lansat, la 23 iulie 2022, două concursuri „Democrația prin Teatru” (piese dramatice) și „Democrația prin Film” (filme de scurt metraj). Concursurile sunt organizate în cadrul Proiectului de prevenire a corupției „Democrația prin Teatru – Reflexia integrității în oglinda scenei”.

Acestea sunt destinate autorilor, atât consacrați, cât şi debutanți, din Republica Moldova și România.

Pentru a participa la concursuri, cei interesați trebuie să scrie piese de teatru sau să realizeze filmulețe care să contribuie la crearea unui climat „zero toleranță” față de corupție, într-o abordare non-violentă și pozitivă.

Piesa dramatică câștigătoare va fi montată pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău. Spectacolul de teatru urmează a fi prezentat, atât pe scena teatrului din Chișinău, cât și în cinci raioane din Republica Moldova.

Filmele de scurt-metraj vor fi publicate pe canalele de comunicare ale Centrului de Teatru din Moldova și ale partenerilor săi.

Laureații concursurilor vor fi apreciați cu diplome, trofee, dar și premii bănești.

Persoanele interesate pot expedia piesele de teatru și video-urile pentru concurs la adresa de email: concurs.ctm@gmail.com, până la data de 23 octombrie 2022.

Regulamentele concursurilor sus-menționate pot fi accesate aici:
Concurs „Democrația prin Teatru”
# Concurs „Democrația prin Film”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine