Un elev din Moldova a obținut o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie

olimpiadă biologie
Foto:Ministerul Educației

Echipa Republicii Moldova a obținut o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie, desfășurată în orașul Erevan, Armenia, în perioada 10-18 iulie 2022.

Medalia de bronz a fost obținută de Constantin Babuc, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău. 

La cea de-a XXXIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Biologie au participat circa 260 de elevi din 63 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de patru elevi și doi profesori: 
# Constantin Babuc, elev în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
# Francesca Alexandrina Talmaci, elevă în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
# Maxim Varzari, elev în clasa a XII-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Râșcani;
# Nikita Chiosa, elev în clasa a IX-a, Instituția Privată Liceul „Da Vinci”, mun. Chișinău;
# Mihai Leșanu, doctor în biologie, conferențiar universitar, Universitatea de Stat din Moldova;
# Anna Moldovan, doctoră, cercetătoare științifică superioară, Institutul de Zoologie, lectoră universitară, Universitatea de Stat din Moldova.

Amintim că patru elevi din Moldova au obținut medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie. De asemenea, echipa care ne-a reprezentat țara a obținut o medalie de argint, două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Fizică și o medalie de argint, două medalii de bronz și trei mențiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale de Matematică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine