Măștile de protecție devin obligatorii în transportul public și în spațiile publice închise din Stânga Nistrului

mască-de-protecție-920×481
Foto:diez.md

Purtarea măștii de protecție devine din nou obligatorie în transportul public și încăperile închise din Stânga Nistrului după ce incidența COVID-19 a crescut în regiune de 1,5 ori timp de doar o săptămână. Decizia a fost luată de așa-zisele autorități locale, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

„Ca măsură preventivă menită să limiteze răspândirea Coronavirusului, a cărui variantă Omicron este foarte ușor răspândită, membrii au decis să introducă regimul de măști în regiune. Aceste echipamente individuale de protecție trebuie purtate în incăperile închise și în transportul public”, se arată în decizia așa-ziselor autorități din regiunea transnistreană.

Totodată, se menționează că circa 40 de locuitori din regiunea transnistreană sunt testați pozitiv cu COVID-19 zilnic. Specialiștii din zonă consideră că, în curând, numărul de infectări cu COVID ar putea crește la circa 200 de persoane zilnic.

În prezent, potrivit așa-ziselor autorități din Stânga Nistrului, principalul spital de boli infecțioase din regiune, cel din Slobozia, este solicitat în proporție de 93 %, fiind ocupate 108 din cele 115 locuri disponibile.

Amintim că, la data de 13 iulie, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CESP) a Municipiului Chișinău a decis ca purtarea măștilor de protecție să devină obligatorie în toate instituțiile medico-sanitare publice și private de pe teritoriul municipiului Chișinău.

Totodatăm, la 12 iulie, ministra sănătății, Ala Nemerenco a anunțat că Chișinăul a intrat sub cod portocaliu de COVID-19, iar alte două localități din Moldova sunt în cod galben.

Cu toate acestea, Republica Moldova rămâne în codul verde, excepție fiind trei localități. În Anenii Noi și Ialoveni a fost instaurat codul galben de infecție cu COVID-19, iar în Chișinău – codul portocaliu. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine