(doc) Ministerul Sănătății a decis prelungirea termenului de valabilitate pentru vaccinurile Pfizer

FILE PHOTO: Vial and syringe are seen in front of displayed Pfizer logo
Foto:REUTERS/Dado Ruvic

Ministerul Sănătății a făcut publică o decizie prin care se prelungește termenul de valabilitate pentru vaccinul anti-COVID-19 Pfizer. Potrivit dispoziției, perioada de valabilitate de nouă luni se extinde până la 12 luni.

Prin urmare, vaccinurile Pfizer care au expirat pe 30 iunie curent vor putea fi utilizate legal până pe 30 septembrie 2022. În total, a fost extins termenul pentru vaccinurile din cinci serii: FK9706, FK8911, FL4209, FN3758, P0001324.

Dispoziția a fost emisă în data de 29 iunie 2022, este semnată de secretara de stat Svetlana Nicolaescu și poate fi consultată în documentul de mai jos.

 

E de menționat că în ultima perioada în întreaga lume se înregistrează o creștere esențială a cazurilor de COVID-19. Din această cauză, unele țări deja încep a reintroduce restricții anti-COVID-19.

Tot în contextul ridicării numărului cazurilor de COVID-19, în data de 28 iunie curent, Consiliul European a prelungit Regulamentul de instituire a certificatului digital al UE privind COVID.

„Regulamentul de instituire a certificatului digital al UE privind COVID va fi prelungit cu un an, până la 30 iunie 2023. Extinderea regulamentului va asigura faptul că atât călătorii din UE, cât și cei din țări terțe conectați la sistem își pot utiliza în continuare certificatul digital al UE privind COVID pentru a călători în Uniune în statele membre în care sunt necesare aceste certificate de călătorie. Dacă situația sanitară va permite acest lucru, regulamentul poate fi revocat mai devreme”, se arată într-un comunicat emis de Consiliul UE.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine