Reguli noi de călătorie în Grecia și Cipru. Amendă de 300 de euro dacă nu porți mască de protecție COVID-19

Crete Loutro village
Foto:iasi4u.ro

Autoritățile din Grecia și Cipru au luat noi hotărâri pentru turiștii care vizitează aceste țări în perioada estivală din cauza creșterii cazurilor cu infectare COVID-19.

Grecia

blog.dertour.ro

O nouă decizie guvernamentală emisă de autoritățile elene a stabilit că turiștii care se infectează cu COVID-19 în timp ce se află în Grecia nu vor fi obligați să intre în carantină.

Potrivit unei decizii privind protocolul de sănătate emisă de miniștrii turismului, sănătății și economiei pentru funcționarea afacerilor din turism pe perioada COVID-19 pentru anul 2022, nu vor mai exista camere de carantină în hoteluri.

Aceasta înseamnă că călătorii care se infectează cu virusul nu vor mai fi obligați să respecte regulile de autoizolare în Grecia. În plus, regula actuală care cerea tuturor celor infectați cu virus să rămână în carantină pentru o perioadă de cinci zile nu se aplică călătorilor.

Același lucru notează că, în conformitate cu noile protocoale, călătorii din Grecia vor putea alege dacă vor să rămână în autoizolare pentru numărul de zile pe care le-au rezervat, ceea ce înseamnă că cei care nu vor – nu vor fi obligați.

În afară de cele menționate mai sus, s-a explicat că turiștii infectați cu COVID-19 vor putea accesa și feriboturile, avioanele și alte forme de transport. Cu toate acestea, trebuie să poarte o mască de față FFP2 sau KN95 tot timpul.

Grecia și-a ridicat toate restricțiile de intrare legate de COVID-19 la începutul lunii mai. De atunci, tuturor călătorilor, indiferent de țara de origine, li s-a permis intrarea fără restricții.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că nu mai necesită un certificat de vaccinare, de recuperare sau de testare de la călători, autoritățile ar putea sfătui în curând pe toată lumea să poarte o mască de protecție atunci când frecventează diferite locuri publice interioare, deoarece cazurile de infecție cu COVID-19 au crescut în ultimele două săptămâni.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că Grecia a raportat 113 373 de noi cazuri de infecție și 150 de decese în ultimele șapte zile. Astfel, tuturor le este recomandat să respecte măsurile de bază de sănătate.

Cipru

Euronews

Cipru a reintrodus măștile de protecție la doar o lună după ce a renunțat la ele. Ministerul Sănătății a anunțat că turiștii vor trebui din nou să poarte măști în interior, informează euronews.

Țara și-a deschis granițele și a eliminat toate restricțiile de intrare în aprilie, când turiștii s-au întors pe frumoasa insulă pentru vacanțele lor de Paște. A eliminat cerința pentru măști pe 1 iunie – ultima restricție în vigoare de la pandemie.

Dar măsura a fost reintrodusă după o creștere a numărului de infecții cu COVID. Pentru săptămâna încheiată la 1 iulie, Cipru a raportat un total de 10 879 de cazuri noi.

O creștere a numărului de internări în spital și persoanele care nu au luat măsurile de precauție necesare pentru a preveni răspândirea virusului au fost printre factorii care au contribuit la decizie, potrivit ministrului Sănătății, Michalis Hadjipantel.

Regula a intrat în vigoare de la 8 iulie 2022 iar în caz de nerespectare, o amendă de 300 de euro va fi aplicată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine