Portugalia completează lista țărilor care acceptă prelungirea automată a valabilității pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova

pașaport
Foto:diez.md

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că Portugalia completează lista țărilor care acceptă prelungirea automată a termenului de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a notificat autoritățile străine despre decizia de extindere a valabilității pașapoartelor și a solicitat recunoașterea acestora drept documente de călătorie valabile. Pașapoartele cu termen de valabilitate extins pot fi folosite în 13 state care au confirmat acest lucru. 

Lista, conform actualizării din 8 iulie 2022:

# Letonia; 
# Statul Israel; 
# Federația Rusă;   
# Armenia;  
# Estonia;  
# Azerbaidjan;  
# Croația; 
# Irlanda;
# Ucraina;
# Lituania;
# Serbia;
# Georgia;
# Portugalia.

În cazul Portugaliei, autoritățile acestui stat au notificat despre faptul că intrarea și ieșirea din țară se permite doar titularilor de pașapoarte biometrice, pentru un scurt sejur de 90 zile. Totodată, cetățenii moldoveni cu pașapoartele expirate nu pot să se adreseze la autoritățile naționale pentru aplicarea unei vize de reședință și a unui permis de ședere în Republica Portugheză, dacă pașaportul moldovenesc nu este valabil cel puțin 6 luni.

Urmăriți actualizările la subiect pe site-ul MAEIE.

Decizia luată de autoritățile moldovenești privind prelungirea termenului de valabilitate a pașapoartelor o puteți consulta în acest material.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine