Elevii și elevele care au luat 10 pe linie la bac au primit diplome de merit din partea guvernului

elevi 10 bac
Foto:Ministerul Educației

Elevii și elevele care au obținut în acest an nota 10 la toate disciplinele de la bacalaureat au fost invitați la un eveniment festiv, unde au primit diplome de merit din partea guvernului. La eveniment au participat prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul educației Anatolie Topală.

„Am onoarea să mă aflu în fața celor mai luminate minți cu o realizare majoră, care vă plasează pe o traiectorie academică plină de oportunități. Vă îndemn să evaluați cu toată seriozitatea posibilitatea continuării studiilor la noi în țară, și statul, și partenerii de dezvoltare au investit enorm în universitățile din Moldova, iar în următorii ani ne-am asumat investiții și mai mari în universități. Guvernul vă așteaptă cu mâinile deschise, avem programe de internship, avem poziții vacante, avem oportunități de colaborare – avem nevoie de voi”, a declarat prim-ministra.

Ministrul educației și cercetării, Anatolie Topală, i-a felicitat pe tinerii absolvenți și tinerele absolvente cu ocazia susținerii cu succes a examenului de bacalaureat cu 10 pe linie.

„Sunt mândru de rezultatele dumneavoastră obținute la examenul de bacalaureat. Este o mare bucurie pentru părinți, pentru întreaga familie, pentru profesori și pentru Republica Moldova. Sunt onorat că avem o generație atât de merituoasă de absolvenți! Vă mulțumesc pentru excelență, pentru performanțe, pentru atitudine, pentru caracter, pentru implicare, dar, mai ales, pentru perseverență, pentru virtute, pentru seriozitate, pentru determinare. Sunteți niște tineri valoroși, talentați, inteligenți. Vă definiți prin educație și bun simț. Credem cu tărie în voi și în puterea voastră de a construi un viitor frumos!”, le-a spus Anatolie Topală elevilor.

La rândul lor, absolvenții și absolventele au venit cu mesaje de mulțumire adresate părinților și profesorilor, subliniind faptul că au muncit mult pentru a obține rezultate atât de frumoase și că profesorii au putut să le insufle și să le transmită dragostea de carte, să depășească obstacolele, să persevereze, să devină mai buni.

Amintim că, în acest an, numărul absolvenților și absolventelor cu nota medie mai mare sau egală cu 7,00 este 6 864, 3 288 de candidați au nota medie mai mare sau egală cu 8,00, 932 de candidați au nota medie mai mare sau egală cu 9,00, în comparație cu 821 în 2021, iar 49 de candidați au nota medie 10. Echipa #diez a încercat să-i identifice pe elevii care s-au învrednicit de 10 pe linie la bac, lista o puteți vede în acest articol.

Taguri: #BAC 2022
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine