Numărul de infectări cu COVID din România s-a dublat în ultima săptămână. Se prognozează o creștere de până la 10 000 de cazuri pe zi

testare covid
Foto:dse.md

Numărul infectărilor noi cu Coronavirus din România s-a dublat în ultima săptămână față de cea precedentă.

Astfel, între 27 iunie și 3 iulie au fost înregistrate 7 726 de noi cazuri de infectare COVID, 1 307 pacienți fiind reinfectați. Cu o săptămână în urmă fuseseră înregistrate 3 974 de îmbolnăviri.

100 % din secvențieri au indicat infectări cu Omicron.

Potrivit Ministrului Sănătății al României Alexandru Rafila , România, la fel ca alte țări din Europa, trece printr-un moment de creștere rapidă a cazurilor de coronavirus, dar asta nu pune probleme asupra sistemului de sănătate.

Ministrul a declarat că această creștere a infectărilor este cauzată de subvarianta BA5, care este contagioasă și afectează și persoanele vaccinate, și pe cele trecute prin boală.

Rafila a estimat că la începutul lunii augist s-ar putea ajunge la 10 000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi, acesta fiind scenariul pesimist, informează Digi24.

Peste 4,1 milioane de cazuri au fost raportate global săptămâna trecută, în creştere cu 18 %, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine