Ministerul Educației vine cu precizări în legătură cu dezinformările despre procesul de fuziune al universităților

universități moldova
Foto:diez.md

În urma dezinformărilor referitoare la aspectele legate de patrimoniul universităților, Ministerul Educației și Cercetării vine cu unele precizări la acest capitol.

„Solicităm organelor abilitate să investigheze în integralitate toate transferurile din patrimoniul instituțiilor de învățământ din ultimii ani. Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția organelor competente întreaga documentație relevantă”, scrie în comunicatul instituției.

De asemenea, Ministerul Educației și Cercetării menționează că, în urma procesului de fuziune întreg patrimoniul instituțiilor de învățământ superior va fi conservat în sistemul educațional și utilizat de acesta. Niciun teren și nicio clădire nu vor fi înstrăinate, urmând ca universitățile să le gestioneze conform legilor în vigoare.

Potrivit instituției, orice informație contrară nu corespunde adevărului și este rezultatul unor atacuri politicianiste.

Amintim că ministrul educației a anunțat pe 27 iunie curent că în sistemul educațional începe o nouă reformă care presupune comasarea mai multor universități. În urma acestui anunț, universitățile și institutele de cercetare are urmează să fie absorbite și-au manifestat dezacordul față de reformă și au cerut prin scrisori publice și petiții să fie oprit procesul de fuziune.

Proiectul de hotărâre de guvern cu privire la reorganizarea universităților din Moldova poate fi consultat aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine