Cultura gătitului borșului ucrainean a fost inclusă pe lista patrimoniului cultural imaterial al UNESCO

bors
Foto:ForumDaily New York

Cultura gătirii borșului ucrainean a fost inclusă în lista patrimoniului cultural imaterial al UNESCO care are nevoie de protecție urgentă.

Ministra-adjunctă a Afacerilor Externe a Ucrainei, a anunțat acest lucru pe Twitter, menționând că borșul ucrainean a fost „derusificat”.

Ea a precizat că, elementul ucrainean a fost inclus în Lista UNESCO, în urma deciziei luate la o ședință extraordinară a Comitetului interguvernamental pentru protecția patrimoniului cultural imaterial al UNESCO.

Potrivit oficialei, pentru prima dată în istorie, dosarul de nominalizare nu a fost întrerupt din cauza acțiunilor militare din Ucraina care au loc în timp real și care reprezintă o amenințare reală la adresa elementului cultural.

Ministrul Culturii și Politicii Informaționale, Oleksandr Tkacenko, a spus că „bătălia pentru borș” a început chiar înainte de război.

„Și oricât de mult ar fi spus Mașa Zaharova că „cărțile de gătit au fost interzise, ​​iar rețeta a fost ținută secretă și a fost interzis gătitul acestuia” și că, în general, borșul nostru este „o manifestare a extremismului și a nazismului”, această „manifestare a extremismului” este acum oficial ucraineană, și oficial sub protecția UNESCO.

Dar vom fi bucuroși să împărtășim borșul și rețetele lui cu toate țările civilizate, și cu cele necivilizate, astfel încât să aibă măcar ceva ușor, gustos și ucrainean. Dar țineți și fiți siguri că vom câștiga acest război așa cum am câștigat și „războiul pentru borș”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Recent, la una dintre conferințele de presă oferite, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a numit reticența de a împărți borșul o confirmare a „nazismului ucrainean”.

Anterior, în Lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO a fost inclusă și pictura decorativă ucraineană Petrâkivka, cântecele cazacilor din regiunea Dnipropetrovsk, ceramica desenată manual din Kosovo și ornek (ornamentul), care fac parte din cultura ucraineană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine