USMF a anunțat când începe perioada de admitere. Absolvenții pot depune dosarele fizic și online

usmf2
Foto:#diez

În data de 18 iulie, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va da startul concursului de admitere la studii superioare de licenţă şi integrate (ciclul I şi II) pentru anul universitar 2022/2023. 

În acest an, la prima etapă, în perioada 18 iulie-2 august, candidații se pot înscrie în concurs atât cu prezență fizică, cât și on-line – cu depunerea dosarelor pe platforma e-admitere.usmf.md. Totodată, în anul curent este permisă depunerea actelor în original pe toată perioada de desfășurare a concursului, comparativ cu anii precedenți.

Tinerii au dreptul să se înscrie la concursul de admitere concomitent la cel mult trei programe de studii, dar pot fi înmatriculați numai la un singur program de studii, din cele pentru care au optat. De asemenea, în acest an a fost introdusă o categorie nouă de persoane ce vor beneficia de facilități la concursul de admitere, și anume cei care au la întreţinere trei şi mai mulţi copii sau au copil/ii cu grad de dizabilitate sever sau accentuat.

Rezultatele intermediare ale concursului vor fi anunțate în data de 3 august pe site-ul USMF. Candidații care se vor regăsi în liste urmează să prezinte documentele în original, în perioada 4-6 august. La concursul final vor participa doar acei candidați care au prezentat actele în original. Astfel, tinerii care nu au promovat concursul intermediar de admitere, dar doresc să participe în concursul final, trebuie să depună actele în termenele stabilite. 

Rezultatele finale vor fi anunțate în data de 8 august pe site-ul universității. Dacă vor rămâne locuri neacoperite, va fi organizată sesiune suplimentară de admitere. 


Taguri: #Admitere 2022
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine