Au rămas câteva ore până la rezultate! Pe ce site vei putea accesa lucrările de la bac și cum convertești punctele

rezultate BAC (5)
Foto:diez.md

Au mai rămas ore numărate până absolvenții claselor a XII-a își vor cunoaște rezultatele la probele de la bacalaureat. Potrivit reprezentanților de la Ministerul Educației, elevii vor avea acces online la lucrările verificate și în acest an.

Pentru aceasta, elevii vor trebui să acceseze site-ul bac.edu.md și să introducă câteva date: codul IDNP și un cod personal oferit de către instituția la care își face studiile. Anul trecut, autoritățile din educație au elaborat un ghid de utilizare a site-ului pentru absolvenți, întrucât în acest an un ghid nou public nu a fost făcut, vi-l lăsăm mai jos pe cel din anul trecut.

ghid bac by Elena Baranov

Elevii vor putea să-și vadă pe site lucrările verificate și punctajul acumulat. Notele însă vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat la 27 iunie. Totuși, pe site-ul Agenției Națională pentru Curriculum și Evaluare a fost publicată deja schema de convertire a punctelor în note pentru sesiunea de bază. Aceasta arată în felul următor.

Amintim că elevii vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 27-28 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 4 iulie.

Totodată, ținem să vă anunțăm că deja a fost făcut public orarul pentru sesiunea suplimentară.

Taguri: #BAC 2022
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine