(foto) Muzică de calitate și scenă în sânul naturii. Cum s-a simțit cel mai unic festival al anului – DescOperă

festival cultură tineri turism
Foto:Foto: DescOperă/ Facebook

Timp de trei zile, între stânci și pietre, înconjurați de frumosul relief al Rezervației Cultural Naturale „Orheiul Vechi”, oaspeții festivalului DescOperă s-au delectat cu o serie de prestații magice ale muzicii clasice susținute pe scena amfiteatrului natural din relief stâncos în satul Butuceni. Plini de inspirație și încântare, vizitatorii au ascultat împreună cu cei dragi muzica artiștilor cu renume.

Cel mai așteptat festival al anului nu și-a dezamăgit vizitatorii. În decursul weekendului ce a trecut, publicul din Moldova, dar și oaspeții de peste hotarele țării au avut ocazia să participe la un festival unic de familie, cultură și bună dispoziție. 

Așezați pe scaune improvizate din paie, într-o zonă specifică vieții rurale care reamintește casa de la țară a bunicilor, vizitatorii au reușit să pătrundă în atmosferă și să admire arta soliștilor de mare amploare, evoluția orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, prezența artistică a Concertino Accordion Band și a Capelei Corale Academice „Doina”, precum și participarea invitaților speciali din Georgia, Serbia și România.

Alături de cei dragi, toți păreau foarte relaxați și fericiți de prezența lor la acest eveniment. Combinația dintre muzica clasică și natură pare a avea un farmec aparte care are succes la orice categorie de vârstă. Copii și adulți, toți cuminți admirau frumoasele prestații unice în felul lor, care se desfășurau aici și acum în fața ochilor lor și doar pentru ei.

În ochii publicului vedeai bucurie, iar pe fețele lor emoțiile care se intensificau odată cu Vivacissimo-ul orchestrei. Vocile soliștilor au lăsau pe unii în lacrimi, iar pe alții în liniștea propriilor gânduri. Muzica i-a cucerit pe toți, iar natura i-a mângâiat.

În Europa de Centru-Est nu vei mai întâlni un astfel de eveniment. Acesta este unic în regiune și adună în Butuceni turiști din toate colțurile lumii. Astfel, aceștia înțeleg mai profund ce înseamnă viața din Moldova, nu doar prin gastronomie și destinații turistice, dar și prin momente culturale și prin simț estetic.

Mâncarea și vinul nu au lipsit din lista agendei de la festival. Vizitatorii s-au putut răsfăța cu un pahar de vin rece în timp ce ascultau muzica clasică.

Evenimentul a fost organizat sub egida Ministerului Culturii al Republicii Moldova, în parteneriat cu Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), cu suportul financiar al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Guvernului Suediei.

Sursă foto: DescOperă – Open Air Classical Music Festival 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine