Hai la „Casa Rândunicii”, o nouă destinație turistică de la Orheiul Vechi

viber_image_2022-06-15_16-27-57-010
Foto:agromedia.md

Agro Media informează că la Orhei a apărut o nouă destinație turistică. Vorba este despre pensiunea „Casa Rândunicii”, care se regăsește într-o zona cu peisaje unice în Moldova, între malurile stâncoase din satul Trebujeni, devenit un punct de atracție în Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”. Inițiativa familiei Buzilă de a dezvolta o afacere în turism a fost încurajată de experiența părinților, care au făcut primii pași în această activitate, una nouă pentru mediul rural în anul 2011. 

Pensiunea construită în apropierea casei părintești a fost proiectată în conformitate cu tradițiile arhitecturale locale, dar cu finisaje interioare moderne, care oferă confort celui mai pretențios turist. 

„Casa Rândunicii” are o capacitate de cazare de 4 camere, o terasă de vară și un teren de joacă amenajat pentru copii, o terasă închisă pentru organizarea evenimentelor și cramă tradițională. Gazdele vor fi bucuroase să întâmpine oaspeții cu bucate tradiționale și specifice zonei, pregătite pe baza legumelor și alimentelor locale.  

Lansarea pensiunii „Casa Rândunicii” completează oferta turistică existentă în regiune, pe lângă alte șase pensiuni care au fost suținute istoric de USAID să-și extindă și modernizeze capacitățile de cazare, astfel, cele șapte pensiuni formează un centru de atracție culturală și de agrement în satul Trebujeni.

Povestea de succes a satului Trebujeni a demonstrat impactul pozitiv al participării comunității în extinderea oportunităților de angajare și generare a veniturilor,  conservarea meșteșugurilor și a patrimoniului cultural pentru dezvoltarea unei zone rurale viabile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine