UPDATE. Consiliul European a prelungit cu un an certificatul digital COVID pentru călătorii în UE

certificat covid
Foto:The economics time

Parlamentul European și statele membre ale acestuia au convenit să prelungească cu un an, până la 30 iunie 2023, regulamentul privind certificatul digital COVID-19 al Uniunii Europene pentru călătoriile în interiorul UE.

UPDATE. Pe 28 iunie, Consiliul a dat undă verde prelungirii Regulamentului de instituire a certificatului digital al UE privind COVID. Regulamentul de modificare care a fost adoptat va intra în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Știrea inițială

„Extinderea regulamentului va asigura călătorii din UE, precum și cei din țări terțe conectate la sistem. Drept urmare, pot continua să-și folosească certificatul digital UE COVID pentru călătorii în interiorul Uniunii și în statele membre în care aceste certificate de călătorie sunt necesare. Dacă situația epidemiologică va permite, regulamentul poate fi abrogat și mai devreme”, se arată într-un comunicat al Consiliului European.

Această prelungire a acordului privind trebuie să fie aprobat de Consiliul și Parlamentul European.

Actualul regulament de instituire a certificatului digital UE COVID a fost adoptat la 14 iunie 2021 și este în vigoare de la 1 iulie 2021. Acesta expiră la 30 iunie 2022.

Taguri: #coronavirus
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine