Ion Ceban nu a semnat dispoziția privind organizarea marșului LGBT+ la Chișinău

marsul lgbt
Foto:diez.md

Ion Ceban a anunțat că nu a semnat dispoziția privind permiterea desfășurării marșului LGBT+ în Chișinău. Festivalul comunității LGBT+ din Moldova Moldova Pride, ediția a XXI-a, urma să aibă loc în perioada 13-19 iunie.

„Parada LGBT+, cine vrea, s-o organizeze fiecare acasă. Nu am semnat pentru desfășurarea paradei și nu voi semna. Îmi asum în totalitate această decizie. Nu încălcăm dreptul nimănui, la muncă, educație și în societate, fiecare are drepturi egale”, anunță Ceban.


Vedeți aici istoria marșului LGBT+ în Moldova începând cu anul 2015 până în prezent.


Pe 31 mai, Mitropolia Moldovei a solicitat autorităților să sisteze marșul comunității LGBT+ care urmează să aibă loc pe 13-19 iunie.

După anunțul Mitropoliei, Ion Ceban a venit cu o primă reacție în privința marșului. Ceban a spus că organizarea acestuia nu va fi acceptat de primărie.

Pe 25 mai, Adunarea Populară a Găgăuziei a adoptat o decizie prin care interzice organizarea și desfășurarea marșului comunității LGBT+.

Amintim că, Centrul „GENDERDOC-M” a anunțat că pe 13-19 iunie va fi organizat Festivalul comunității LGBT+ din Moldova Moldova Pride, ediția a XXI-a, și se va încheia, tradițional, cu Marșul Solidarității.

Centrul de Informații „GENDERDOC-M” a fost fondat la 8 mai 1998 și este una dintre cele mai vechi organizații neguvernamentale care promovează în mod activ drepturile comunității LGBT+ (lesbiene, gay, persoane bisexuale și transgen) în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine