În atenția studenților! A fost lansată aplicația StudyinRomania, care facilitează accesul la informații despre universități

studenți
Foto:realitatea.md

Ambasada României la Chișinău a anunțat că, pe 8 iunie 2022, a fost lansată aplicația mobilă StudyinRomania, demers menit să faciliteze contactul dintre universitățile din România și studenții/studentele sau persoanele interesate de oferta de studii ale acestora.

Aplicația se adresează atât tinerilor din state UE și non-UE, cât și celor din România, care au vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani și care sunt interesați să urmeze un program de studiu în universitățile din România – fie pe durata unui ciclu întreg, fie pentru un semestru.

Prin intermediul a două meniuri principale: I want to study in Romania/Vreau să studiez în România și I am a student in Romania/Sunt student(ă) în România, aplicația oferă informații în engleză și română despre România, detalii-cheie despre:
# universitățile românești;
# centrele universitare și oferta educațională disponibilă;
# procesul de admitere;
# burse;
# vize și permis de rezidență;
# drepturile și obligațiile studenților;
# organizațiile studențești;
# voluntariat sau Programul Erasmus+.

Utilizatorii pot să își seteze subiecte de interes pentru a primi notificări.

Aplicația este disponibilă online, în variante pentru Android și iOS, și este interconectată cu platforma StudyinRomania.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine