(foto) A fost ales cel mai bun vin rosé monosoi din Moldova! Vezi cine sunt câștigătorii celei de a XI-a ediții a Campionatului de Vinuri

Rose main
Foto:VINADOR

În data de 27 mai, a avut loc a XI-a ediție a Campionatului de Vinuri din Republica Moldova. Competiție destinată publicului larg, iubitori ai vinurilor. De această dată participanții la eveniment au degustat și apreciat vinul rosé, monosoi.

La campionat au participat 10 crame/vinării:
# Alinta Vin;
# Vinum;
# I`M Winery;
# Agrici Wine;
# Chateau Cristi;
# ATU Winery;
# Basavin Winery;
# Castel Mimi;
# Domeniile Vorniceni;
# Doina Vin.

În urma aprecierilor și notelor acumulate de la participanți, pe primele locuri s-au clasat următoarele:
# locul 3: ATU WINERY;
# locul 2: Vinum Estate;
# locul 1: Doina Vin.

Foto: VINADOR

Degustarea a avut loc în orb, ce înseamnă că participanții nu au știut ce vinuri degustă, acestea au fost dezvăluite doar la sfârșitul evenimentului.

În cadrul campionatului, juriu a fost format din 60 de participanți, iubitori ai vinului, persoane inițiate sau mai puțin inițiate în acest domeniu, care au venit pe bază de bilete la eveniment. Aceștia au votat prin intermediul telefoanelor mobile, având acces la un formular pe care l-au primit în urma scanării unui QR cod. Vinurile au fost notate pe o scară de la 1 la 10, 1 fiind cea mai mică notă și 10 cea mai mare.

Foto: VINADOR

Doina Borș, directoare comercială Doina Vin SRL, a transmis: „Le mulțumim fraților Scobioală pentru că au organizat această platformă pentru a fi mai aproape și a primi feedback direct de la consumator. Suntem încântați să luăm locul 1 la prima degustare VINADOR la care am participat, pentru un vin rose pe care l-am creat pentru prima dată dintr-un soi autohton, fetească neagră. Mulțumim publicului pentru apreciere și promitem să continuăm să vă surprindem plăcut cu vinurile Artitude”.

Vladlen Uzhakov, vinificator Vinum a transmis: „Pentru un rose contează nu numai aroma și gustul, dar și culoarea. Și sper că am reușit să facem pe plac oaspeților de la Campionatul Vinador cu rose-ul nostru, Rară Neagră. Al doilea loc este o dovadă în acest sens. Vă mulțumim pentru oportunitatea de a concura și de a cunoaște opinia consumatorilor”.

Vladlen Uzhakov, director ATU Winery. Foto: VINADOR

Victor Vutcarău, director ATU Winery a menționat: „Campionatul Vinador este un proiect foarte important pentru noi – vinificatorii, pentru că reprezintă părerea consumatorului, pentru care noi ne străduim sa producem vinuri de calitate. Vinador ne ajută să educăm consumatorul să consume corect vinuri autohtone, de calitate, de autor. Cel mai frumos este că votul este anonim și neinfluențat de nimeni, iar acest lucru ne bucură enorm. Le mulțumim participanților pentru aprecierea primului rosé din soiul Codrinschii produs vreodată”.

Foto: VINADOR

Campionatul de Vinuri din Republica Moldova este la XI-a ediție. Evenimentele au drept scop popularizarea vinurilor autohtone, promovarea unui consum moderat și corect al vinurilor în rândul populației.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine