„Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public.” Ceban a venit cu o reacție în privința organizării marșului comunității LGBT+

LGBT1
Foto:diez.md

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a venit cu o primă reacție în privința organizării marșului comunității LGBT+ în Chișinău la început de iunie. Dânsul a specificat că marșul nu va fi acceptat de primărie.

„Marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.

Această declarație vine la scurt timp după ce Mitropolia Moldovei a solicitat autorităților să sisteze manifestările care urmează să aibă loc pe 13-19 iunie.

Pe 25 mai, Adunarea Populară a Găgăuziei a adoptat o decizie prin care interzice organizarea și desfășurarea marșului comunității LGBT+.


Amintim că, Centrul „GENDERDOC-M” a anunțat că pe 13-19 iunie va fi organizat Festivalul comunității LGBT+ din Moldova „Moldova Pride”, ediția a XXI-a, și se va încheia, tradițional, cu Marșul Solidarității.

Centrul de Informații „GENDERDOC-M” a fost fondat la 8 mai 1998 și este una dintre cele mai vechi organizații neguvernamentale care promovează în mod activ drepturile comunității LGBT (lesbiene, gay, persoane bisexuale și transgen) în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine