Marșul comunității LGBT+ a fost interzis în Găgăuzia. Adunarea Populară a Găgăuziei a adoptat o decizie în acest sens

Mars-LGBT-Moldova-920×614
Foto:#diez

Adunarea Populară a Găgăuziei a adoptat o decizie prin care interzice desfășurarea Festivalul comunității LGBT+ „Moldova Pride”. Deputații au votat unanim pentru această interdicție, scrie presa locală.

În acest sens, deputatul Grigorie Kadin, a propus ca în locul Festivalului Comunității LGBT+ să se organizeze Ziua Familiei, Iubirii și Fidelității.

„Propun sa sarbatorim sarbatoarea noastra ca «Ziua Familiei, Iubirii și Fidelității». Și toată lumea ar trebui sa meargă împreuna la biserică mai întâi și apoi să organizeze concerte în mai multe localități din regiune”, a subliniat Kadin.

Mihail Jelezoglo, un alt deputat, a reamintit că Ziua Familiei Iubirii și Fidelitatii a fost deja instituită în Găgăuzia și este sărbătorită pe 8 iulie.


Amintim că, Centrul „GENDERDOC-M” a anunțat că pe 13-19 iunie va fi organizat Festivalul comunității LGBT+ din Moldova „Moldova Pride”, ediția a XXI-a, și se va încheia, tradițional, cu Marșul Solidarității.

Centrul de Informații „GENDERDOC-M” a fost fondat la 8 mai 1998 și este una dintre cele mai vechi organizații neguvernamentale care promovează în mod activ drepturile comunității LGBT (lesbiene, gay, persoane bisexuale și transgen) în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine