(doc) Solistul trupei Zdob și Zdub și frații Advahov au primit titlul de „Cetățean de onoare al Județului Iași”

zdob si zdub 2
Foto: eurovision.tv

Solistul trupei Zdob și Zdub, Roman Iagupov, precum și frații Vitalie și Vasile Advahov au primit titlul de „Cetățean de onoare al Județului Iași”. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi, 25 mai, de Consiliului Județean Iași.

Preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, a declarat că titlul de cetăţean de onoare acordat celor trei artişti reprezintă o recunoaştere a contribuţiei lor la dezvoltarea relaţiilor între cei care trăiesc pe cele două maluri ale Prutului, transmite news.ro.

„Prin piesa «Trenuleţul» cei trei artişti au promovat legătura puternică între România şi Republica Moldova, dar în acelaşi timp nu puteam avea ambasadori mai buni pentru legătura feroviară Iaşi-Chişinău-Odesa pe care ne-o dorim cu toţii. Sperăm că atât Odesa, cât şi celelalte comunităţi din Ucraina să nu fie afectate de acest război nemilos”, a afirmat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.


Amintim că Republica Moldova, reprezentată de către formația Zdob și Zdub și Frații Advahov, a ocupat poziția 7 la ediția din 2022 a Eurovision Song Contest. Conform voturilor publicului, țara noastră s-a clasat pe locul 2 în competiție.

Urmărește în videoclipul de mai jos evoluția Moldovei în finala Eurovisionului din acest an.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine