(foto) BNM a lansat o monedă consacrată muzicantului Mihai Dolgan – fondatorul formației „Noroc”

Noroc-moneda-cutia
Foto:bnm.md

Începând cu 20 mai 2022, Banca Națională a Moldovei (BNM) va pune în circulație, ca mijloc de plată și în scop numismatic, o monedă comemorativă consacrată aniversării celor 80 de ani de la nașterea muzicantului Mihai Dolgan. Despre asta a informat astăzi BNM.

Mihai Dolgan a fost compozitor, instrumentist, interpret de muzica ușoară, fondatorul formației legendare „Noroc” (1967), conducătorul ansamblului vocal-instrumental „Contemporanul” (1974), laureat al numeroaselor premii naționale și internaționale. Aceasta deținea titlurile „Artist Emerit”, „Artist al Poporului” și era deținătorul „Ordinului Republicii”.

Potrivit BNM, moneda din argint are valoarea nominală de 50 de lei și un tiraj de 500 de unități. Aceasta va completa seria de monede comemorative „Personalități” elaborate de către Banca Națională.

bnm.md

Moneda va fi ambalată în capsulă transparentă de metacrilat și în cutie de prezentare. Aceasta este însoțită de certificatul de autenticitate care conține un cod QR în care este stocată toată informația despre monedă. Certificatul de autenticitate este semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

bnm.md

Mai multe detalii despre compoziția acestei monede puteți găsi aici.

bnm.md

Monedele comemorative emise de Banca Națională se comercializează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine