#diez te așteaptă în Orășelul European. Vino să afli despre proiectele noastre, dar și cum poți colabora cu noi

echipa

Echipa #diez va fi prezentă în Orășelul European, alături de partenerii noștri – Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos. Pe 14 mai, te așteptăm în Piața Marii Adunări Naționale să ne vizitezi, să afli mai multe despre proiectele noastre, dar și despre cum ai putea colabora cu noi.

Orășelul European își deschide porțile pe 14 mai în Piața Marii Adunări Naționale, ca parte a seriei de evenimente organizate de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu Ambasadele Statelor Membre ale UE, pentru a marca Ziua Europei. Orășelul European va fi urmat seara de un concert de excepție susținut de artiști din Republica Moldova și Ucraina.

Echipa #diez se va alătura stand-ului Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos, între 15.00 și 16.00. Ne vom bucura să ne vizitezi, să ne adresezi întrebări, să ne dai feedback, sau să afli detalii despre cum poți colabora cu noi. Am pregătit și surprize utile pentru vizitatori.

La începutul anului, împreună cu Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău, am dat startul Moldova Brain Gain, o campanie educațională prin care ne dorim să încurajăm și să susținem tinerii și tinerele care își fac studiile în universitățile neerlandeze să aplice cunoștințele acumulate în organizațiile de acasă, contribuind astfel, cu experiența lor internațională, la dezvoltarea țării. Facem asta pentru că ne dorim să avem în țară mai mult brain gain decât brain drain, iar în acest sens am decis să ne implicăm direct în această schimbare.

În cadrul proiectului aflați istoriile mai multor tineri și tinere care își fac studiile în universitățile neerlandeze, ce i-a învățat această experiență, cum se vede și se simte Moldova de la distanță, dar și cum și-ar dori să fie viitorul lor profesional acasă, astfel încât să le fie recompensat efortul studiilor peste hotare.

Mai mult, oferim oportunitatea mai multor studenți (studente) să beneficieze de un stagiu de practică plătit în perioada vacanței de vară într-una dintre organizațiile din Moldova, partenere ale Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine