Formația Zdob și Zdub împreună cu Orchestra Fraților Advahov au cântat pe scena Eurovillage din Torino

Zdob Zdub

Reprezentanţii Moldovei la Eurovision, formația Zdob și Zdub și Orchestra Fraților Advahov, au cântat printre primii pe scena Eurovillage 2022 de la Torino. Aceasta este un spaţiu dedicat artiştilor şi jurnaliştilor acreditaţi la eveniment.

Artiștii noștri au susținut un mini concert unde au reușit să cânte cele mai populare piese ale trupei, inclusiv și piesa de concurs „Trenulețul”. Videoclipul poate fi urmărit AICI.


A fost publicată ordinea în care vor evolua țările participante la Eurovision 2022. Astfel, Zdob și Zdub & Frații Advahov vor participa cu piesa „Trenuleţul” în prima semifinală, azi, 10 mai, cu numărul de ordine 9.

Vedeți aici versiunea finală a piesei cu care ne vor reprezenta țara Zdob și Zdub & Frații Advahov la Eurovision 2022.

Vedeți mai jos toate cele 40 de piese care vor fi în acest an la Eurovision.


Aici puteți vedea lista celor 28 de concurenți și concurente care s-au prezentat în fața juriului pentru a putea să ne reprezinte țara la Eurovision 2022.

Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. În acest an, va fi a 66-a ediție a concursului și se va desfășura la Torino, Italia, pe 10, 12 și 14 mai 2022, asta după ce Italia a câștigat ediția din 2021 cu piesa Zitti E Buoni interpretată de trupa rock Måneskin.

Republica Moldova a debutat prima dată la Eurovision în 2005 fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika bate doba”. Aceștia au reușit să se claseze pe locul 6 în finală cu 148 de puncte. Cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală este locul 3 cu 374 de puncte în anul 2017, când SunStroke Project – cu piesa Hey, Mamma! – a pătruns în inimile europenilor.

Anul trecut, Moldova a fost prezentată de Natalia Gordienko cu piesa Sugar și s-a clasat pe locul 13.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine