(video) „Йти далі”. Povestea tinerei din Odesa Tatiana Solovieva și a papagalului ei Morgan

Tatiana
Foto:diez.md

Timp de 52 de zile, în țara vecină are loc un război care i-a forțat pe mulți ucraineni să-și părăsească casele și să se despartă de cei dragi. Pentru aproape 100 000 de ucraineni, Moldova a devenit acel loc unde au decis să aștepte încetarea bombardamentelor și exploziilor, ca într-o zi să poată să se întoarcă acasă.

Fiecare în felul său trece prin ceea ce se întâmplă. Noi am decis să vă povestim istoriile acelor ucraineni care au încercat, cel puțin într-o mică măsură, să-și continue viața de odinioară aici, în Moldova. Astăzi, vă facem cunoștință cu tânăra din Odesa Tatiana Solovieva și cu papagalul ei Morgan.

Tânăra a venit în Moldova în luna martie. Membrul familiei ei (așa cum Tatiana cere să fie numit Morgan) nu le permite să rămână neobservați pe străzile din Chișinău. Mulți cer ca să fie fotografiați cu papagalul. Așa Tatiana a înțeles că poate organiza ședințe foto cu Morgan în studio. În așa fel, Morgan va primi comunicarea de care are nevoie, dar în același timp, o va ajuta pe Tatiana să strângă niște bani în plus.

Interviul este realizat de către Lily Zdibneac pentru ru.diez.md.

Vedeți aici și istoria Lizei Tkacenko, directoare de program la o tabără pentru copii – DEC CAMP.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine