Vadim Krasnoselski: „De 9 Mai, oamenii din regiunea transnistreană vor purta cu mândrie panglica «Sfântul Gheorghe»”

krasnoselki
Foto:president.gospmr.org

Așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a făcut o declarație pe canalul său de Telegram în contextul interzicerii în Moldova a simbolurilor rusești „V”, „Z” și a panglicii „Sfântul Gheorghe”. Acesta a menționat că, de 9 Mai, în regiunea transnistreană oamenii vor purta „cu mândrie panglica «Sfântul Gheorghe»”, iar persoanele cărora li s-a interzis să poarte acest simbol în propria țară vor fi primite cu ospitalitate pe teritoriul „Republicii Moldovenești Nistrene”.

„Nu obișnuiesc să comentez acțiunile cuiva, dar este greu de crezut în realitatea a ceea ce s-a întâmplat, când urmașii celor care au eliberat lumea de fascism calcă în picioare memoria. […] Veteranii suferă cel mai mult acum. Cei care au căzut pe câmpul de luptă sau care au plecat din viață în ultimii ani nu vor afla că a fost interzis simbolul Marelui Război – panglica „Sfântul Gheorghe”. Această decizie a fost luată de Parlamentul Republicii Moldova”, spune Vadim Krasnoselski pe canalul său de Telegram.

Acesta a mai menționat că, de 9 Mai, în regiunea transnistreană vor avea loc „sărbătorile tradiționale” dedicate „Zilei Victoriei”, iar participanții „vor purta cu mândrie panglica «Sfântul Gheorghe» și îi vor primi cu ospitalitate pe cei cărora li s-a interzis în țara natală să poarte acest simbol”.

Amintim că, pe 14 aprilie, deputații au votat în lectura a III-a (finală) proiectul de lege care prevede interzicerea simbolurilor rusești „V”, „Z” și a panglicii „Sfântul Gheorghe” pe teritoriul Republicii Moldova. Acest proiect de lege va intra în vigoare după ce vor trece trei luni de la data publicării în Monitorul Oficial. Persoanele care nu vor ține cont de cest lucru se vor alege cu amenzi de mii de lei.

Igor Dodon și membrii BCS au spus că vor purta de 9 Mai panglica „Sfântul Gheorghe”. Conform legii, aceștia nu vor fi sancționați fiindcă legea respectivă nu va intra în vigoare până în data de 9 mai.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine