(infografic) Cât costă să cumperi internet în diferite țările ale Europei când călătorești

telefon
Foto:depositphotos.com

Worldwide mobile data pricing 2021 a publicat lista celor mai puțin costisitoare și a celor mai scumpe țări din lume în ceea ce privește 1 GB de date mobile.

Cele mai ieftine cinci țări în ceea ce privește costul mediu de 1 GB de date mobile sunt Israel (0,05 $), Kârgâzstan (0,15 $), Fiji (0,19 $), Italia (0,27 $) și Sudan (0,27 $).

Iar cele mai scumpe cinci țări în ceea ce privește costul mediu de 1 GB de date mobile sunt Guineea Ecuatorială (49,67 $), Insulele Falkland (44,56 $), Saint Helena (39,87 $), São Tomé și Príncipe (30,97 $) și Malawi (25,46 $).

Cum se explică aceste cifre?

# 1 GB costă scump în cele cinci țări deoarece: patru dintre cele cinci sunt situate în Africa Subsahariană, iar patru dintre cele cinci sunt națiuni insulare. Africa Subsahariană este cea mai scumpă regiune din lume pentru date mobile în general, în timp ce națiunile insulare tind să fie, de asemenea, printre cele mai scumpe.

# 1 GB costă ieftin în cele cinci țări deoarece: spre deosebire de cele mai scumpe, doar una dintre aceste țări este o insulă și doar una este situată în Africa Subsahariană. În plus, toate fie conțin o infrastructură excelentă de bandă largă de fibră, fie, ca în cazul Kârgâzstanului, Fiji și Sudanului, se bazează în mare parte pe datele mobile ca mijloc principal de a menține populația conectată la restul lumii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine